تاریخ انتشار: یکشنبه 1397/04/10 - 12:30
کد خبر: 271126

خبرهای تازه از احکام قضائیه دانشجویان علوم اجتماعی از زبان مسئول نهاد رهبری دانشگاه تهران؛

زمان اعلام احکام مناسب نبود/ احکام سنگین است، اما ممکن است مورد تجدیدنظر قرار بگیرد

زمان اعلام احکام مناسب نبود/ احکام سنگین است، اما ممکن است مورد تجدیدنظر قرار بگیرد

برای دانشجویانی که امتحانات را تحریم کرده و شرکت نکردند قوانین و ضوابطی وجود دارد البته برخی از امتحانات قرار است مجددا برگزار شود، اما در برخی دیگر که به حد نصاب رسیده است بررسی‌ها انجام می‌شود و برای هر فرد حکم متفاوتی در شورای انضباطی دانشگاه داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ هفته گذشته بود که تجمع چند روزه چند دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به احکام صادرشده چند دانشجوی این دانشکده که در اغتشاشات دی ماه سال گذشته بیرون از دانشگاه دستگیر شده بودند، به پایان رسید (اینجــا). مدیرکل فرهنگی- سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران یک شنبه هفته گذشته در مصاحبه ای با اشاره تشکیل جلسه ای با حضور نمایندگان دانشجویان معترض و مسئولین دانشگاه اعلام کرده بود: «در جلسه دو تن از دانشجویانی که در جریان اتفاقات اخیر دانشکده علوم اجتماعی متهم شده و برایشان حکم صادر شده بود، از اقدامات خود ابراز ندامت کردند و از سوی دیگر امتی، نماینده دانشجویان نیز عنوان کرد که حکم‌ها در شب امتحان صادر شده و آنها نگران دستگیری دانشجویان هستند.»

حالا در تازه ترین خبرها از پیگیری های صورت گرفته، حجت الاسلام کرمی، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه تهران در گفتگویی با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اتفاقات اخیر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: اتفاقاتی که در دو هفته گذشته در دانشگاه تهران و در دانشکده علوم اجتماعی افتاد بخشی مربوط به حوادث دی ماه سال گذشته در کل کشور بود. بخشی از این حوادث مربوط به دانشگاه تهران بود.

وی افزود: اتفاقات دی ماه منشا دانشگاهی نداشت و از ناحیه دانشگاه هم حمایت نمی‌شد علی رغم اینکه شروع این اتفاقات مردمی بود و مردم برای وضعیت معیشت خود نگران بودند و برای اصلاح این وضعیت اعتراض کردند، اما متاسفانه این اعتراضات مورد سوء استفاده قرار گرفت برخی از پیش بینی‌ها نیز به مردم داشتند محقق شد، اما در مجموع این تجمعات و این اغتشاشات ریشه دانشگاهی نداشت و عده‌ای از بیرون وارد دانشگاه شدند.

بیشتر بخوانید// گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» از اعتراض تعدادی از دانشجویان به احکام قوه قضائیه

حجت الاسلام کرمی اضافه کرد: آنچه که در بیرون اتفاق افتاده بود باعث شد که تعدادی از دانشجویان در تجمعات دستگیر شوند. در آن زمان تلاش دانشگاه و نهاد رهبری این بود که اگر دانشجویی بدون علت و به دلیل بروز احساسات در این تجمعات دستگیر شده است آزاد شود عمده کسانی که در این تجمعات دستگیر شده بودند آزاد شدند، اما بعضی از آن‌ها به دلیل سابقه‌هایی که داشتند پرونده‌شان نیاز به بررسی داشت.

او تاکید کرد: حدود سه هفته گذشته نیز نتیجه بررسی‌ها روی پرونده دانشجویان اعلام شد. جمعا از کل دانشگاه‌های تهران بین ۵۰ تا ۶۰ دانشجو دستگیر شدند که از دانشگاه تهران ۳ نفر بودند که احکام آن‌ها صادر شده است. حدود ۵ دانشجوی دیگر دانشگاه تهران در روز‌ها و ماه‌های آتی پرونده آن‌ها بررسی خواهد شد و احکام آن‌ها صادر می‌شود که این دانشجویان نیز باید با حضور در محاکم قضائی از اتهامات وارده دفاع کنند.

کرمی در خصوص اعتراضات اخیر دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی گفت: از این جهت که این احکام در زمان امتحانات به دانشجویان ابلاغ شد مورد اعتراض آن‌ها قرار گرفت. این زمان برای اعلام این احکام مناسب نبود و البته احکام تعدادی از آن‌ها نیز سنگین در نظر گرفته شده که دانشجویان از قبل اعلام کرده بودند که اگر تخفیفی صورت نگیرد امتحانات دانشگاه را تحریم می‌کنند. البته این تهدید تعداد محدودی از دانشجویان است که ممکن است روی ضابطه و قانون اقدام نکنند.

مسئول نهاد رهبری دانشگاه تهران اضافه کرد: جلسه‌ای در نهاد داشتیم و از دانشجویان خواسته شد که اعتراضات را به زبان دانشگاه بیان کنند و از تحریم امتحانات و تجمعات استفاده نکنند. دانشجویان و اساتید هم اذعان دارند که این راه صحیحی برای اعتراض نیست و نباید اعتصاب و تحصن و تجمع را به عنوان راه اول برگزید بلکه باید با شیوه‌های مناسب تری ورود پیدا کنیم.

کرمی خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه، وزارت علوم و نهاد از روی اول به این مسئله ورود پیدا کردند و وقتی این تجمع شکل گرفت با نماینده دانشجویان جلسه‌ای برگزار شد و باعث شد التهاب این تجمع کاهش پیدا کند. تعداد محدودی از دانشجویان در امتحانات شرکت نکردند، اما بیشتر امتحانات به حد نصاب رسیده و برگزار شد. خوشبختانه در این تجمع اتفاق خاصی رخ نداد و اگر اتفاقی می‌افتاد برای دانشگاه تهران که قطب علمی کشور است مناسب نبود.

کرمی با اشاره به بررسی اعتراضات تاکید کرد: نباید در همان ابتدا به قوه قضائیه حمله کرد. درست است که این احکام سنگین است، اما احکام اولیه است و ممکن است مورد تجدیدنظر قرار بگیرد باید به این اعتراضات رسیدگی شود.

وی با اشاره به اینکه برای یکی از دانشجویان هشت سال حبس در نظر گرفته شده گفت: این حکم برای یک دانشجو بسیار سنگین است و از طرف نهاد رهبری در دانشگاه‌ها اقداماتی در این خصوص صورت گرفته جلسه‌ای با مسئولان قوه قضائیه و قاضی پرونده داشتیم و حتی حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد رهبری در دانشگاه‌ها به این قضیه ورود پیدا کرد، اما به دلیل هم زمانی این اتفاقات با هفته قوه قضائیه از امروز ۹ تیر بررسی این پرونده‌ها شتاب خواهد گرفت و به صورت جدی پیگیری خواهد شد.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه تهران گفت: ممکن است برخی ازدانشجویان تحت احساسات قرار گرفته و در این تجمعات شرکت کرده باشند، اما این احکامی که از سوی قوه قضائیه صادر شده فقط برای حضور دانشجویان در اغتشاشات نبود بلکه مجموع اتهامات یک دانشجو در چند سال گذشته است که یک دانشجو هشت سال محکوم به زندان و بالاترین حکمی که برای اغتشاشات در نظر گرفته شده پنج سال زندان برای یک دانشجوی دیگر است.

وی در خصوص بررسی پرونده‌ها و اعلام نتیجه نهایی گفت: نمی‌شود زمان برای رسیدگی به پرونده‌ها تعیین کرد وعده‌ای هم به دانشجویان داده نشده، اما کمیته چهار نفره نهاد رهبری در دانشگاه ها، قوه قضائیه، نماینده دانشجویان و وزارت علوم تشکیل شده و از امروز پیگیر موضوع خواهند بود. موضوع، موضوع کوچکی نیست و باید به دقت بررسی و ابعاد آن روشن شود امیدواریم تا قبل از دادگاه تجدیدنظر بررسی‌های نهایی انجام بگیرد.

کرمی در خصوص تصمیم دانشگاه تهران برای دانشجویانی که در امتحانات شرکت نکردند، گفت: برای دانشجویانی که امتحانات را تحریم کرده و شرکت نکردند قوانین و ضوابطی وجود دارد البته برخی از امتحانات قرار است مجددا برگزار شود، اما در برخی دیگر که به حد نصاب رسیده است بررسی‌ها انجام می‌شود و برای هر فرد حکم متفاوتی در شورای انضباطی دانشگاه داده می‌شود. البته موضوع امتحانات موضوع اصلی ما نیست بلکه اصل موضوع این است که اجازه ندهیم که دانشگاه به التهاب کشیده شود.

وی یادآور شد: می‌توانست این قصه دانشگاه‌ها را ملتهب کند، اما به خوبی مدیریت شد و به آرامش رسید امیدواریم سال تحصیلی آینده فضای دانشگاه فضایی آرام و علمی باشد و ما بتوانیم در یک فضای علمی مسئولیت‌های فرهنگی و علمی خود را انجام دهیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تشکیل ستاد تحلیف رئیس جمهور با حضور قالیباف
نقش کلیدی بانوان در «خودسازی»، «جامعه‌سازی» و «تمدن‌سازی»
تأکید آیت الله سیستانی بر حفظ نظافت در زیارت اربعین ۱۴۰۳
ثبت اعتراض به نتیجه آزمون استخدامی ایثارگران تا پایان امروز
شکست بسکتبال ژاپن مقابل قهرمان جهان
نتایج ثبت نام خودروهای وارداتی اعلام شد
بلیط هواپیما برای کودکان زیر ۱۲ سال
تصاویر مراسم افتتاحیه المپیک پاریس ۲۰۲۴ +عکس
هانیه رستمیان از صعود به فینال باز ماند
فردا مترو ساعت ۵:۳۰ صبح کار خود را آغاز می‌کند
قیمت بلیت اتوبوس اربعین اعلام شد
عیادت وزیر ورزش و جوانان از پیشکسوت استقلال
محمد رهبری، دومین حذف شده شمشیربازی ایران در المپیک
آزمون؛ امروز در تست‌های پزشکی شباب الاهلی
صالحی: انتقال دانشجویان آزاد به پردیس پولی دانشگاه دولتی به زانو در آوردن عدالت آموزشی را عملی می‌کند
تمدید مهلت ارسال آثارسوگواره بین المللی سفینه النجاه +فیلم
برنامه مسابقات هفته‌های اول تا سوم لیگ برتر اعلام شد
رویداد ملی مجازی آرمان ما تمدید شد + جزئیات
ایران پرچمدار تحریم اسرائیل در المپیک
قرارداد مهاجم استقلال ۲ سال تمدید شد
جزئیات مصاحبه دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اعلام شد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top